Familiebedrijf: onze mensen en historie

Welkom bij het familiebedrijf van Twan Marcelis & Carolien van de Laar, Elkie Marcelis & Keesjan Haasnoot. Vanuit onze winkels in Katwijk (’t Heen) en Leiden (Haagse Schouwweg) denken we graag mee over het juiste gedenkteken voor uw dierbare. In een ongedwongen setting met huiselijke sfeer

Keuzenkamp & Marcelis gedenktekens (opgericht in 1890) is altijd een familiebedrijf geweest, van generatie op generatie overgedragen. En als het aan ons ligt, blijft dat de komende decennia zo. Daarom zijn Elkie en Keesjan de trotse opvolgers van Twan en Carolien, die deze gerenommeerde bedrijven in 2011 hebben samengevoegd.

“Gepassioneerd werken wij generatie op generatie en houden dit bijzondere ambacht in stand”
– Twan Marcelis

Dit team is op een voetstuk te plaatsen

Twan

Een vakidioot. Dat kunnen we wel zeggen wanneer je met de kinderwagen (eerst als vader, nu als opa) liever langs grafmonumenten wandelt dan over een bospad. Twan begon zijn loopbaan in deze branche in 1980, bij begraafplaats Zijlpoort in Leiden, en ging in 1988 aan de slag bij de firma Keuzenkamp, een begrip in Den Haag. In 1999 begonnen Twan en Carolien met Marcelis gedenktekens, aan de Hooigracht, en in 2011 namen ze Keuzenkamp over. “De liefde voor het vak is wat mij drijft. Het is dankbaar werk, omdat je mensen die verdrietig zijn toch een bijzonder gevoel kunt geven.”

Carolien

Carolien’s loopbaan in deze branche begon in de jaren tachtig, bij uitvaartverzorging Eenvoud in Leiden. Zij is een van de vaste gezichten in zowel onze winkel in Leiden (aan de Haagse Schouwweg, naast begraafplaats Rhijnhof) als in Katwijk. Ze is zorgzaam, biedt onze klanten altijd een luisterend oor en is bijzonder geduldig.

Elkie

Opgegroeid met dit werk, dat haar met de paplepel is ingegoten. Als kind ging ze al met haar vader mee naar zijn werk op begraafplaatsen. En de geschiedenis herhaalt zich nu met haar eigen kinderen (Justin en Jayson). Ze werkt al lang met haar ouders en zal met haar man Keesjan dit bedrijf voortzetten. “Het bijzondere aan dit vak vind ik de gesprekken die je met mensen voert. Het is telkens weer een eer om hun bijzondere verhalen te mogen vertalen in een persoonlijk gedenkteken!”

Keesjan

In 2013 begonnen in de werkplaats, later als verkoper in de winkel gestart met het schetsen van gedenkstenen en jaren verder is hij een volleerd tekenaar van 3D-schetsen voor grafstenen, grafmonumenten en urnen. U zit bij hem aan tafel – rekening houdend met de geldende coronamaatregelen – terwijl hij in een speciaal programma het gedenkteken tot in detail ontwerpt, zoals u het op de begraafplaats zult zien.